Suplimente alimentare

Alegerea celei mai bune multivitamine – ce ar trebui să luați în considerare?

Pentru a funcționa corect, corpul uman are nevoie de mulți nutrienți diferiți, dintre care o parte semnificativă sunt diferite tipuri de vitamine și minerale. Sunt responsabili pentru un număr imens de procese care au loc în organism, îndeplinesc multe funcții importante, iar fără ele pot apărea multe afecțiuni grave, boli etc.. De aceea mulți oameni suplimentează nutrienți, deoarece chiar și în cel mai bine echilibrat dieta, este dificil să se asigure nevoile lor adecvate.

Datorită cantității de diverse vitamine și minerale care trebuie furnizate organismului, alegem adesea preparate cu mai multe ingrediente care au o formulă bogată și cu o tabletă putem oferi multe micro și macro elemente importante. Cu toate acestea, aceasta nu este întotdeauna cea mai bună formă de suplimentare. Ce ar trebui să rețineți atunci când alegeți o multivitamine pentru a compensa deficiențele de vitamine și minerale?

Un multivitamin bun – ce este?

O multivitamină bună poate fi recunoscută în primul rând după compoziția sa. Este dificil să includeți într-o tabletă aceleași cantități din toate vitaminele și mineralele care se găsesc în suplimentele dedicate unei anumite substanțe. Aceasta înseamnă că multivitaminele au adesea liste foarte lungi de ingrediente, dar în cantități foarte mici. Acest lucru, la rândul său, înseamnă că un astfel de preparat nu va ajuta în lupta împotriva deficiențelor și, de asemenea, va avea un efect redus asupra îmbunătățirii imunității sau a combaterii bolilor.

Dar asta nu este tot. Preparatele de proastă calitate de acest tip conțin adesea ingrediente care, atunci când sunt luate simultan, au efecte care se exclud reciproc. Apoi, suplimentarea cu astfel de vitamine și minerale nu dă niciun efect de așteptat din administrarea lor. Prin urmare, un preparat cu mai multe ingrediente nu trebuie să conțină, de exemplu, 20 de substanțe diferite, ci trebuie să se concentreze doar pe câteva substanțe valoroase care își susțin propria acțiune (și nu se exclud reciproc). Mai mult, această soluție vă permite să includeți într-o singură tabletă cantitățile adecvate de substanțe care pot ajuta efectiv la combaterea deficiențelor acestora.

La ce altceva merită să fiți atenți atunci când alegeți o multivitamine?

Înainte de a alege multivitaminele potrivite, ca și în cazul tuturor suplimentelor alimentare, merită să solicitați sfatul unui medic sau dietetician care, fără îndoială, vă va ajuta să alegeți cel mai potrivit preparat. Ceea ce este la fel de important atunci când alegeți un supliment alimentar este cui este destinat. Copiii și adulții vor avea nevoie de cantități complet diferite de vitamine și minerale. Mai mult, unele substanțe sunt recomandate și în cantități diferite în funcție de sex etc.

Aceasta înseamnă că alegerea unui preparat cu mai multe componente trebuie consultată cu un medic care va ține cont de toate variabilele relevante. În caz contrar, este posibil ca preparatele achiziționate să nu dea rezultatele așteptate și, de exemplu, starea dumneavoastră de sănătate nu se va îmbunătăți. În pasul următor, accesați punctele de vânzare staționare și online care vă vor permite să achiziționați suplimente de cea mai înaltă calitate.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *