Suplimente alimentare

Ce efecte au aminoacizii la antrenament?

Aminoacizii sunt compuși chimici care se combină pentru a forma proteine ​​- cel mai important element de construcție al țesutului muscular din corpul uman. Prin urmare, nu este surprinzător faptul că sunt disponibile în diferite forme pe piața suplimentelor și suplimentelor nutritive, deoarece sunt de obicei folosite de sportivi. Aminoacizii ajută la maximizarea eficacității exercițiilor, la prevenirea diferitelor tipuri de leziuni, leziuni musculare etc.

În plus, atunci când sunt dozate corespunzător, ele permit și o mai bună regenerare musculară după antrenament. Prin urmare, nu există iluzii că aminoacizii joacă un rol imens în suplimentarea antrenamentului. Totuși, acțiunea lor și, prin urmare, efectele suplimentării lor în raport cu antrenamentul, vor depinde de momentul în care folosim un anumit supliment alimentar care conține aminoacizi.

Care este diferența dintre suplimentele cu proteine ​​și aminoacizi?

Ai putea crede că, deoarece proteina constă din aminoacizi, nu are rost să distingem aceste două substanțe nutritive. Cu toate acestea, această abordare este greșită. Totul se datorează structurii structurale a compușilor individuali. Proteinele, având o structură mai complexă, sunt disponibile în organism între 2 și 4 ore de la ingestie, în funcție de multe variabile. Acest lucru se datorează, printre altele, faptul că proteinele pur și simplu durează mai mult pentru a fi digerate de corpul nostru.

Cu toate acestea, aminoacizii sunt o formă mult mai simplă și în această formă sunt luați prin suplimente (de exemplu, BCAA). Aceasta înseamnă că sunt eliberate mult mai repede și, prin urmare, efectul lor este vizibil mai repede. Se presupune că aminoacizii sunt disponibili între 20 și 60 de minute, adică pentru maximum o oră după consum. O diferență semnificativă poate fi observată în raport cu câteva ore de disponibilitate a proteinelor.

Aceasta înseamnă că, în ciuda proprietăților similare, suplimentele de aminoacizi devin din ce în ce mai populare. Luarea lor înainte sau după antrenament permite un efect rapid asupra mușchilor din corpul uman. Cu toate acestea, acest lucru este cu condiția ca balsamul în sine să fie de calitate adecvată.

Când să luați aminoacizi sub formă de supliment?

Ar trebui să răspundeți singur la acest tip de întrebare. Totul depinde de planul de antrenament, obiectiv etc. În funcție de situație, poate fi cel mai eficient să folosiți aminoacizi imediat după exercițiu pentru a hrăni în mod corespunzător mușchii și a le permite să se regenereze eficient. Într-un scop similar, cu efecte similare sau mai bune, puteți bea aminoacizi sub formă de shake în timpul exercițiilor fizice (toate datorită absorbției lor rapide).

Cu toate acestea, ele pot fi folosite și cu puțin timp înainte de a începe antrenamentul. Datorită acestui lucru, mușchii sunt asigurați cu doza adecvată de aminoacizi pentru nevoile, de exemplu, a întregului antrenament sau pentru perioada celor mai intense exerciții. Mai mult decât atât, mulți oameni decid să consume un shake de aminoacizi la scurt timp după ce se trezesc dimineața pentru a hrăni organismul (nu sunt furnizați nutrienți în timpul somnului).

Prin urmare, în cazul aminoacizilor și al multor alte suplimente, momentul în care vor fi consumați depinde în primul rând de situația specifică. Adesea, calitatea nutrienților și a suplimentelor alimentare este mult mai importantă, așa că ar trebui să fie întotdeauna obținute numai din distribuția oficială.

S-ar putea să-ți placă și...