Suplimente alimentare

Merită să folosiți suplimente înainte de antrenament?

Suplimentele înainte de antrenament sunt concepute pentru a stimula corpul nostru să lucreze mai eficient în timpul antrenamentului. Senzația de oboseală poate apărea chiar și cu ore adecvate de somn, dietă și masă. În astfel de situații, mersul la sală poate fi problematic, iar întârzierea exercițiului pentru prea mult timp poate scoate corpul din ritmul stabilit anterior și nu are rezultate. În aceste tipuri de situații sunt folosite suplimentele înainte de antrenament. Datorită lor, primești o doză de energie care îți permite să efectuezi chiar și un antrenament intens. Cu toate acestea, nu se poate nega că acesta nu este un bonus „gratuit” care poate fi folosit în fiecare zi. Prin urmare, merită să aruncați o privire mai atentă la suplimentele înainte de antrenament și la ce implică utilizarea lor.

În ce constau suplimentele înainte de antrenament?

Suplimentele înainte de antrenament sunt concepute pentru a stimula și susține activitatea fizică intensă, chiar și atunci când este foarte obosită. Acest lucru vă permite să determinați ce va fi în compoziția lor. Deși diferite tipuri de suplimente pre-antrenament pot avea compoziții foarte diferite de nutrienți, le putem menționa pe cele mai comune. Acestea vor fi în primul rând:

  • cofeină,
  • taurină,
  • beta-alanina,
  • creatina,
  • arginină,
  • citrulina,
  • BCAA-uri.

Desigur, acestea sunt doar exemple și există mult mai multe substanțe. Cu toate acestea, trebuie amintit că suplimentul de dinainte de antrenament poate să nu ofere, de exemplu, cantitatea zilnică adecvată de creatină, așa că poate fi necesară suplimentarea separată a acestui supliment.

Care sunt beneficiile folosirii suplimentelor înainte de antrenament?

Suplimentele de dinainte de antrenament pot fi suplimente foarte utile, mai ales atunci când ai o mulțime de responsabilități, oboseala poate apărea în mod natural și vrei totuși să ai puterea de a efectua un antrenament amănunțit. Deci, ce câștigăm exact folosind un supliment înainte de antrenament atunci când corpul este foarte obosit?

  • Arousal – cel mai elementar avantaj. De remarcat, însă, că în afară de stimularea în sine, pre-antrenamentul vă permite și să amânați oboseala rezultată în urma antrenamentului.
  • Îmbunătățirea puterii – destul de multe suplimente pre-antrenament conțin creatină și citrulină. Aceștia sunt responsabili pentru creșterea cantității de molecule de ATP (purtător de energie) din mușchi, astfel încât nu numai că nu ne simțim obosiți în timpul antrenamentului, dar să ne putem exercita suficient de eficient.
  • Sentimentul așa-zisului pompa musculara – datorita suplimentelor pre-antrenament, multe persoane realizeaza un sentiment foarte dorit de asa-numitul „pompe”. Implică alimentarea intensivă cu sânge a țesuturilor corpului, ceea ce face mușchii mai mari vizual, îmbunătățește senzația musculară și permite exerciții mai eficiente.

Desigur, utilizarea pre-antrenamentelor nu este perfectă. A nu te simți obosit și a face antrenament intens poate duce la supraantrenamentul corpului, probleme de somn și chiar „dependența” corpului de acest tip de suplimente.

Totuși, acest lucru este posibil numai dacă nu sunt respectate recomandările producătorului. Mai mult, acest tip de produs (cum ar fi un supliment pre-antrenament) nu poate fi o parte permanentă a dietei, ci trebuie utilizat ad-hoc. Astfel te vei putea bucura de beneficiile folosirii lor, fara efecte secundare.

Calitatea pre-antrenamentului în sine și sursa din care provine sunt, de asemenea, foarte importante. Achiziționând nutrienți și suplimente alimentare din distribuția oficială, poți fi sigur de compoziția acestora, iar respectarea recomandărilor producătorului asigură și siguranță.

S-ar putea să-ți placă și...