Suplimente alimentare

Sunt suplimentele înainte de antrenament sigure?

Diverse tipuri de suplimente înainte de antrenament devin din ce în ce mai populare datorită efectelor lor. Cu toate acestea, popularitatea nu merge întotdeauna mână în mână cu cunoștințele generale și mulți oameni consideră acest tip de suplimente ca fiind periculoase pentru sănătate. În astfel de situații, putem aminti cuvintele lui Paracelsus, care spunea că doza este cea care face ca o anumită substanță să fie otravă.

Prin urmare, atât suplimentele pre-antrenament, apa cât și fructele pot fi periculoase pentru sănătate, dar dacă în cazul suplimentelor alimentare respectăm recomandările producătorului, putem fi siguri că produsul este pur și simplu sigur pentru organism. Cu toate acestea, merită să aruncați o privire mai atentă la suplimentele înainte de antrenament pentru a înțelege mai bine efectele acestora.

Ce substanțe sunt conținute în suplimentele înainte de antrenament?

Desigur, totul depinde de producător sau de produsul specific, dar efectul suplimentelor pre-antrenament este de a revitaliza organismul înainte de antrenament (în special antrenamentul intens). Datorită acestui fapt, chiar dacă sunteți deja obosit, este posibil să efectuați antrenament etc. Acest lucru vă poate oferi o idee despre ce constau de obicei suplimentele înainte de antrenament. Cele mai frecvente substanțe găsite în ele includ:

  • Cofeina – prezența sa în suplimente care sunt concepute pentru a stimula organismul nu ar trebui să surprindă pe nimeni. Măsura în care cofeina funcționează depinde de doza luată. Este disponibil în principal în cafea și băuturi energizante, motiv pentru care efectele sale sunt populare și binecunoscute.
  • Creatina – efectul general al creatinei este de dorit în primul rând atunci când se construiește masa musculară. Datorită nivelului său adecvat în organism, energia este produsă în mușchi în timpul contracțiilor acestora (deseori chiar și în cantități mari). Aceasta înseamnă că se găsește adesea în suplimentele înainte de antrenament.
  • Beta-alanina – este disponibilă și sub formă de suplimente alimentare separate, iar prezența sa în suplimentele pre-antrenament rezultă din efectul său asupra sistemului muscular. Reglează nivelul pH-ului, prevenind astfel formarea acidului lactic în mușchi. Mai mult, beta-alanina poate reduce eficient nivelul de oboseală după antrenament, motiv pentru care este adesea găsită ca unul dintre ingredientele suplimentelor pre-antrenament.

Desigur, aceștia nu sunt singurii compuși care pot fi găsiți în suplimentele pre-antrenament. Este suficient să spunem că suplimentele pre-antrenament conțin și mulți aminoacizi, precum și vitamine și minerale (deși în cantități mai mici) și numeroase extracte, de exemplu din ceaiul verde. Toate acestea înseamnă că compoziția suplimentelor pre-antrenament nu este dăunătoare pentru organismul uman dacă sunt utilizate în conformitate cu recomandările producătorului.

Sunt bine cunoscute, printre altele, substanțele conținute în compozițiile suplimentelor pre-antrenament: din alți nutrienți și suplimente alimentare, care pot fi luate și în produse separate.

Cum să folosiți suplimentele înainte de antrenament?

Suplimentele înainte de antrenament, ca orice alt supliment nutritiv și supliment alimentar, trebuie luate în conformitate cu recomandările producătorului. În acest fel veți evita posibilele efecte secundare precum dureri de cap, greață, probleme cu somnul etc. În plus, pre-antrenamentul nu ar trebui să fie o parte permanentă a dietei dumneavoastră.

Trebuie folosit înainte de antrenamentul intens (de preferință cu aproximativ 30 de minute înainte) când vă simțiți destul de obosit și nu doriți să renunțați la exerciții fizice. Mai mult decât atât, înainte de a utiliza acest tip de balsam pentru prima dată, merită să luați o doză incompletă recomandată de producător. Astfel poți vedea cum reacţionează organismul la acest tip de supliment etc.

Mai mult, din motive de siguranță pentru sănătatea organismului, merită întotdeauna să cumpărați nutrienți și suplimente alimentare dintr-o sursă dovedită. Astfel poți fi sigur de compoziția produsului, deoarece acesta trebuia testat înainte de a fi scos la vânzare. Suplimentele pre-antrenament din distribuție neoficială pot conține substanțe dăunătoare sănătății etc.

S-ar putea să-ți placă și...