Suplimente alimentare

Ardei peruvian – care sunt proprietățile sale?

Ardei peruvian, ginseng peruan sau rădăcină de maca sau pur și simplu maca – multe nume care se referă la aceeași plantă. Este clasificat ca adaptogen, adică substanțe care acționează asupra organismului în așa fel încât să sprijine adaptarea acestuia la condiții externe nefavorabile. Vorbim aici în primul rând despre situații stresante, deoarece afectează sistemul nervos și ajută la a face față efortului fizic și psihic obositor.

Ardeiul peruan este, de asemenea, recomandat pentru utilizare de către cuplurile care încearcă să rămână însărcinate. Toate din cauza proprietăților rădăcinii de maca în acest sens. Are un efect pozitiv asupra bunăstării, crește libidoul și crește cantitatea de material seminal. Mai mult, este, de asemenea, benefic ca ardeiul peruan să fie disponibil în diverse forme, astfel încât fiecare persoană să își ajusteze suplimentarea în funcție de preferințele sale. Este disponibil sub formă de tablete și capsule, precum și sub formă de pulbere și extract.

Ce este cu adevărat ardeiul peruan și de ce merită folosit?

Ginsengul peruvian este cunoscut de secole, iar locuitorii din Peru îl folosesc ca parte a dietei zilnice. Cu toate acestea, cel mai interesant fapt pare să fie că rădăcina de maca crește în condiții extreme de munte – în Anzi. Deși ca adaptogen poate avea proprietăți similare cu un alt ginseng, mult mai popular – ashwagandha, rădăcina de maca se caracterizează printr-un efect pozitiv asupra adaptabilității la condițiile meteorologice.

Omul este o creatură cu sânge cald și poate face față relativ slab oricăror schimbări de vreme sau climă (rezultate din călătorii). Rădăcina de Maca permite o adaptare mai eficientă la alte condiții meteorologice, în special vânt și temperatură. Interesant este că ardeiul peruan pe care îl găsim în suplimentele alimentare este procesat, totul datorită faptului că planta proaspătă poate avea un efect negativ asupra organismului uman.

Datorita efectului sau adaptogen, radacina de maca este recomandata pentru utilizare in special de catre persoanele care lucreaza intens fizic sau psihic sau se angajeaza intr-o activitate fizica intensa. Mai mult, susține și rezistența organismului la stres, iar în cultura peruană este considerat de ani de zile un afrodisiac natural. Datorită gamei sale largi de proprietăți de promovare a sănătății, puteți găsi pe piața suplimentelor alimentare multe preparate interesante care conțin rădăcină de maca.

Ardeiul peruan – cum afectează sistemul nervos?

Ardeiul peruan este bogat în substanțe active care au efectul adaptogen deja menționat. Dar asta nu este sfârșitul. Maca are, de asemenea, proprietăți antioxidante, așa că elimină radicalii liberi de oxigen din organism, care sunt responsabili de procesul de îmbătrânire a organismului și de multe tipuri de cancer și alte boli. În plus, protejează sistemul nervos și cel osos. Cu toate acestea, atunci când influențează sistemul nervos, nu este lipsit de semnificație, printre altele: din cauza creierului și a memoriei.

Substanțele active conținute de ardeiul peruan protejează celulele nervoase, reducând în același timp riscul de boli degenerative. Au un efect pozitiv asupra formării de noi celule nervoase și sunt, de asemenea, stimulente, îmbunătățind funcția cognitivă a organismului. Toate acestea înseamnă că rădăcina de maca poate fi un suport eficient pentru persoanele care caută ajutor în îngrijirea creierului și memoriei lor.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *