Suplimente alimentare

Suplimente CLA – când merită să le folosiți?

CLA este o abreviere a numelui englezesc – acid linoleic conjugat. Este disponibil de mult timp sub formă de suplimente alimentare și, de asemenea, ca unul dintre ingredientele a numeroase preparate care sunt destinate, printre altele, să: ajuta la pierderea in greutate. Cu toate acestea, aplicarea sa este mult mai largă. Interesant este că se găsește în mod natural în alimente, în principal în produsele de origine animală precum laptele sau alte produse lactate și carnea, dar în principal așa-numitele rumegătoare.

Acidul linoleic conjugat are asupra organismului uman numeroase efecte care sunt greu de ignorat și, fără îndoială, pot fi utile oricui. Cu toate acestea, merită să ne amintim că suplimentele alimentare nu ar trebui să fie suprautilizate și utilizarea lor ar trebui să fie de fapt justificată. Cum să o facă? Cel mai bine este să consultați un medic sau un dietetician care este capabil să efectueze un interviu și să ia în considerare toate aspectele individuale ale unui caz specific. Cu toate acestea, s-ar putea să nu se știe întotdeauna când să mergi la o astfel de consultație. De asemenea, merită să aruncați o privire.

Proprietățile de promovare a sănătății ale acidului linoleic conjugat (CLA)

Acidul linoleic conjugat este un acid gras care aparține așa-numitului grasimi bune. Este de origine animală, iar „cuplarea” cu sunet misterios rezultă din legăturile chimice care apar în structura sa moleculară. Datorită faptului că este destul de rar, se crede că această conjugare este responsabilă pentru proprietățile unice ale acidului CLA. Dar care sunt mai exact aceste proprietăți? După cum am menționat deja la început, acidul linoleic conjugat poate avea un impact real asupra reducerii grăsimii corporale. Cu toate acestea, aceasta nu este singura sa proprietate.

CLA are, de asemenea, proprietăți anticancerigene, îmbunătățește funcționarea sistemului circulator prin prevenirea aterosclerozei, are un efect pozitiv asupra sistemului imunitar și chiar are capacitatea de a crește așa-numitul sensibilitatea la insulină. Această gamă de proprietăți care promovează sănătatea înseamnă că CLA devine din ce în ce mai popular și utilizarea sa devine din ce în ce mai comună.

Când să folosiți suplimente alimentare CLA?

Deși suplimentarea ar trebui să fie întotdeauna consultată cu un specialist, există anumite situații în care merită deosebit de luată în considerare utilizarea CLA. Desigur, dacă nu există contraindicații, acidul linoleic conjugat poate fi un suport eficient pentru organism în timpul slăbirii. Cu toate acestea, subliniind că dieta și activitatea fizică au cel mai mare impact asupra reducerii grăsimii corporale. CLA se poate dovedi a fi un supliment interesant. Cu toate acestea, aceasta nu va fi singura situație în care merită luată în considerare utilizarea acestui tip de preparate.

CLA poate fi recomandat și pentru suplimentarea persoanelor care sunt vegane – nu consumă produse de origine animală. Aceasta este sursa principală a acestui acid gras, iar dacă excludeți din alimentație produsele de acest tip, merită să le completați, de exemplu, cu un supliment alimentar. Cu toate acestea, merită să ne amintim că CLA subțiază sângele. Prin urmare, nu ar trebui să fie utilizat de persoanele care au o coagulare slabă sau care iau medicamente pentru subțierea sângelui.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *