Sănătate și frumusețe

Proprietățile de promovare a sănătății ale migdalelor – ce merită să știți?

Migdalele, sau arjuna, sunt o plantă care este adesea numită „planta inimii”, datorită proprietăților sale largi care susțin nu numai inima, ci și întregul sistem circulator. Întărește și protejează inima și, interesant, susține și ficatul. Acestea sunt doar generalități care fac să merite cu adevărat să înveți mai multe despre migdale, care au o utilizare atât de importantă pentru sănătatea noastră.

Dar de unde vine Arjuna? În general, este una dintre speciile de arbori care aparțin genului migdalelor și familiei migdalelor. Arjuna a crescut în mod natural în subcontinentul indian și în zonele învecinate, în special în ceea ce este acum India, Sri Lanka și Birmania. Arjuna crește în zone umede, mlăștinoase, în special în imediata vecinătate a pâraielor și râurilor. Interesant este că poate ajunge până la 25 de metri înălțime, iar frunzele sale sunt hrană naturală pentru omizile folosite în producția de mătase. Toate acestea fac din arjuna cu siguranță o plantă interesantă și, adăugând proprietățile sale de promovare a sănătății – merită să o aruncăm o privire mai atentă.

Migdale – proprietățile de promovare a sănătății ale arjunei

După informații preliminare, se poate concluziona că arjuna crește în zone tropicale umede. Datorită faptului că provine în principal din Peninsula Indiană, este folosită în medicina naturistă în această regiune de sute de ani. Aceasta este medicina ayurvedică, care este cunoscută pentru utilizarea a numeroase ingrediente naturale. Cum arată arjuna, sau mai precis scoarța ei, în acest caz? Chiar înainte de epoca noastră, a fost un medicament apreciat pentru multe afecțiuni din această regiune.

Migdalele au proprietăți antibacteriene, antivirale, analgezice și chiar anticancerigene. Mai mult, are proprietăți stimulatoare, mai ales în contextul sistemului cardiovascular. Acest lucru se datorează, printre altele, bogat în zinc și calciu, care se găsesc în scoarța de arjuna. Prin urmare, nu este surprinzător faptul că multe suplimente alimentare pe bază de migdale au fost create pentru a susține inima și sistemul circulator.

Are arjuna și alte proprietăți de promovare a sănătății?

Deși migdalele sunt folosite în primul rând pentru îngrijirea inimii și a întregului sistem circulator, așa cum s-a menționat în introducere, are și un efect pozitiv, printre altele: asupra funcției hepatice. Interesant este că arjuna afectează de fapt toate sistemele corpului uman într-o măsură mai mare sau mai mică. Pe lângă cele deja menționate, merită menționate, printre altele: despre sistemul imunitar, digestiv, hormonal sau reproductiv. Mai mult decat atat, poate fi folosit si in caz de probleme ale pielii. Acest lucru subliniază doar cât de mult are de oferit arjuna și că în anumite cazuri merită să ajungeți la acest tip de supliment.

Desigur, merită să ne amintim că orice tip de supliment trebuie consultat cu un specialist – un medic sau un dietetician. Este și cazul migdalelor, care pot oferi un ajutor neprețuit organismului, dar dacă sunt folosite nejustificat, pot fi și dăunătoare. Din același motiv, merită să apelezi la suplimente alimentare și suplimente de antrenament care provin din surse dovedite.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *