Suplimente alimentare

Ce este silimarina și de ce merită folosită?

Silimarina este o substanță binecunoscută, în primul rând datorită efectului său de promovare a sănătății asupra organismului uman. Interesant este că este cea mai des folosită substanță de origine vegetală, care este folosită pentru îngrijirea ficatului, atât pentru protecția acestuia, cât și pentru tratarea diferitelor tipuri de boli. De asemenea, este interesant că silimarina, în ceea ce privește proprietățile sale de promovare a sănătății pentru ficat, a fost descrisă deja înainte de epoca noastră.

Acest lucru face, fără îndoială, silimarina un compus vegetal foarte interesant, natural (de fapt – un complex de compuși) care merită să îl priviți mai atent. Este posibil să fi consumat deja ca supliment alimentar sau cu diverse tipuri de medicamente care folosesc silimarină. Vă întrebați despre popularitatea și disponibilitatea sa ridicată în diferite tipuri de preparate și medicamente? Nu este absolut nimic ciudat la el și totul va fi explicat prin proprietățile sale de promovare a sănătății.

Silimarina și proprietățile sale de promovare a sănătății

Silimarina este un complex de compuși care se obține dintr-o plantă numită „Culinul de lapte”. Ciulinul de lapte în sine este, de asemenea, un element al multor suplimente alimentare, dar extracția silimarinei din acesta îl face mai rapid și mai bine absorbit de organism și îi poate oferi proprietățile sale mai rapid. Silimarina contine flavonolignani, care se gasesc in cochiliile de seminte ale ciulinului de lapte mentionat. Cu toate acestea, este de remarcat faptul că nu este solubil în apă. Cu toate acestea, absorbția sa de către organism este posibilă prin intestine.

Silimarina are un efect pozitiv asupra ficatului. Toate datorită efectului său protector și regenerativ asupra celulelor hepatice. Stabilizează și etanșează așa-numitele membrane. hepatocite, care împiedică pătrunderea diferitelor tipuri de toxine în ele (inclusiv în ficat). În plus, silimarina este un antioxidant puternic, adică elimină radicalii liberi de oxigen din organism, care sunt responsabili, printre altele, de: pentru procesele de îmbătrânire ale organismului și multe boli diferite. În plus, crește sinteza proteinelor în celulele hepatice și poate încetini, de asemenea, procesele legate de fibroza hepatică.

În ce situații merită să utilizați silimarina?

Se poate spune că silimarina este ca orice alt medicament sau supliment alimentar. Acestea trebuie utilizate numai atunci când sunt justificate în mod corespunzător de starea dumneavoastră de sănătate și cel mai bine este ca utilizarea preparatului să fie recomandată de un medic sau de un alt specialist. Doar atunci când situația noastră o cere, merită să căutați preparate valoroase care să îmbunătățească starea organismului. Desigur, merită să faceți acest lucru doar prin surse oficiale de vânzări staționare și online.

Totuși, pot fi indicate mai multe situații specifice în care silimarina este utilizată în tratament. Este utilizat în cazul diferitelor tipuri de leziuni hepatice, cel mai adesea cauzate de toxine (de exemplu, alcool) sau alte așa-numite factori iritanți precum substanțele conținute de ciupercile otrăvitoare etc. Silimarina sprijină și ficatul în a face față altor medicamente puternice care îi pot afecta starea. Mai mult, poate inhiba dezvoltarea aterosclerozei, reglează nivelul colesterolului și, ca antioxidant, este, de asemenea, capabil să prevină cancerul. De asemenea, este utilizat în tratamentul cirozei hepatice și în prevenirea calculilor biliari.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *