Sănătate și frumusețe

Ce suplimente alimentare pentru imunitate merită să folosești?

Imunitatea organismului este crucială pentru menținerea sănătății și a bunăstării. Mulți oameni realizează că alimentația adecvată, activitatea fizică și somnul ne afectează imunitatea. Cu toate acestea, în momentele în care suntem expuși la diverși factori de stres, cum ar fi poluarea, virușii sau bolile, corpul nostru are nevoie de sprijin suplimentar. De aceea, tot mai mulți oameni decid să folosească suplimente alimentare care ajută la creșterea imunității. În acest articol, vom discuta ce suplimente merită folosite și cum ne afectează sănătatea.

Vitamina C și D pentru o imunitate bună

Vitamina C este una dintre cele mai importante vitamine pentru imunitatea noastră. Este un antioxidant puternic care protejează celulele împotriva deteriorării și accelerează procesele de regenerare. Vitamina C ajută, de asemenea, la creșterea producției de limfocite, adică de celule albe din sânge care sunt implicate în apărarea organismului împotriva bolilor. Deficitul de vitamina C poate duce la slăbirea imunității, așa că merită să o suplimentezi în dietă sau să o folosești sub formă de suplimente. Merită să ne amintim că vitamina C este sensibilă la temperatură și lumină, așa că merită să alegeți suplimente în forma adecvată și să le păstrați în conformitate cu recomandările producătorului.

Vitamina D este o altă vitamină importantă pentru imunitatea noastră. Ajută la absorbția calciului și fosforului, care este important pentru menținerea oaselor și dinților sănătoși. În același timp, vitamina D afectează producția de anticorpi și proteine ​​imunitare, ceea ce este important pentru imunitatea noastră. Din păcate, mulți oameni au deficit de vitamina D, mai ales iarna când este mai puțin soare. Prin urmare, merită să vă gândiți să luați suplimente de vitamina D, mai ales dacă nu aveți suficientă expunere la soare.

Probioticele

Flora noastră bacteriană joacă un rol important în menținerea sănătății. Microorganismele care locuiesc în sistemul nostru digestiv influențează procesele de digestie, absorbția nutrienților și imunitatea organismului. Din păcate, de multe ori distrugem această floră cu antibiotice, alimentație necorespunzătoare sau stres. Prin urmare, merită să utilizați probiotice, adică preparate care conțin culturi bacteriene vii care ajută la restabilirea echilibrului microflorei intestinale. Probioticele pot crește, de asemenea, producția de anticorpi, ceea ce este important pentru imunitatea noastră.

Zinc

Zincul este un element care joacă un rol important în funcționarea organismului nostru. Ia parte la multe procese metabolice, afectează procesele de vindecare a rănilor și este, de asemenea, important pentru imunitatea noastră. Zincul afectează producția de anticorpi și limfocite, astfel încât deficiența acestuia poate duce la slăbirea imunității. Suplimentele de zinc sunt recomandate în special persoanelor care au deficit de acest element sau au imunitate în general slabă.

Echinacea

Echinacea este o plantă care a fost folosită de mult timp în scopuri medicinale. Studiile au arătat că extractul de echinaceea poate crește numărul de celule albe din sânge și poate activa sistemul imunitar. Echinacea poate ajuta, de asemenea, la ameliorarea simptomelor infecțiilor tractului respirator superior, cum ar fi tusea, curgerea nasului și durerea în gât. Cu toate acestea, merită să ne amintim că echinacea poate interacționa cu unele medicamente, așa că merită să consultați medicul înainte de a o utiliza.

Rezumat

Imunitatea organismului este crucială pentru sănătatea și bunăstarea noastră. Pentru a vă crește imunitatea, merită să aveți grijă de o alimentație adecvată, de activitate fizică și de somn. În același timp, merită luată în considerare utilizarea suplimentelor alimentare care ne vor ajuta la întărirea sistemului imunitar. Vitamina C, probioticele, zincul, vitamina D și echinacea sunt doar câteva dintre suplimentele care pot ajuta la combaterea bolilor. Înainte de a le utiliza, totuși, merită să consultați un medic pentru a alege preparatul și doza potrivită.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *